top of page

Counseling

Counseling is er voor mensen die even het evenwicht verloren zijn en niet weten hoe ze opnieuw de balans kunnen vinden. Deze mensen staan er nog steeds; ze raken alleen nog moeilijk vooruit.

Als gezins- en relatiecounselor begeleid ik die gezinnen en relaties die tijdelijk uit balans zijn en waar men de verbinding met elkaar opnieuw wil versterken.

 

Thema's die hierbij aan bod kunnen komen, zijn: ​

  • heimwee naar hoe het vroeger was in de relatie

  • onbegrip door partner/ouder/kind

  • moeilijkheden in de relatie die aanhouden, ook al is de liefde groot

  • spanningen en conflicten

  • scheiden of blijven

  • ouders met een andere opvoedingsstijl

  • nood aan beter contact met  partner/ouder/kind/broer/zus

  • verlangen naar betere onderlinge communicatie

Bovenstaande thema's kunnen een moeilijke periode betekenen voor alle betrokkenen.

 

'Overal zit wel een barst in, maar daardoor kan het licht naar binnenstromen'.

 

Counseling helpt om deze moeilijke periode als een leerkans te zien eerder dan een hindernis. Een leerkans om te groeien. Om er beter, met meer inzicht en meer vertrouwen uit te komen. Aandacht en open naar jezelf durven kijken, is hiervoor een voorwaarde.

Als counselor ga ik even met jullie op pad. Met oog voor ieders achtergrond, levenssituatie en verwachting, ga ik op zoek naar de krachten en inzichten die jullie vooruit helpen. Om te groeien dankzij - en niet ondanks - de barst in de relatie waar jullie nu op botsen.

Onderweg is het mogelijk dat we hindernissen tegenkomen. Als counselor bied ik ondersteuning bij die hindernissen. Samen staan we stil bij de twijfels en onzekerheden die deze oproepen. Door hier samen met jou/jullie over na te denken, komen er nieuwe inzichten.

Het doel is dat jullie in de relatie het pad kiezen dat het meeste voldoening geeft. Vanuit meer inzicht in eigen noden en verlangens; en in die van de ander(en).

counseling relatiebegeleiding gezinsbegeleiding counelor

Hieronder de verschillende paden die ik met jullie kan bewandelen:

bottom of page